Alfa Romeo Mito test

ALFA ROMEO MITO DIESEL TEST

Alfa Romeo Mito Diesel verbruik

Het Italiaanse Alfa staat natuurlijk bekend om haar sportieve genen. Maar wie op zoek is naar een zuinige Alfa Romeo kan tegenwoordig ook uitstekend bij het merk terecht. De zuinigste Alfa Romeo Mito bijvoorbeeld, heeft een gemiddeld verbruik van 1 op 27 en een CO2-uitstoot van slechts 88 gram per kilometer. Zelfs deze belastingvrije Alfa Romeo nodigt naar goede traditie van het merk uit tot een goed potje sturen. Daarom zullen er maar weinig bestuurders zijn die de beloofde 1 op 27 ook daadwerkelijk halen. Een gemiddeld verbruik van 1 op 19 a 1 op 20 zal voor de meeste mensen haalbaar blijken. Natuurlijk moet ook dit model wel voldoen aan de prestatie-eisen van de Italianen. De compacte 1.3 liter diesel komt tot een keurige 62 kW/85 pk en 200 Nm. Dit is goed voor een sprint van 0-100 km/u in 12,5 seconden en een topsnelheid van 174 km/u.

ALFA ROMEO MITO SPORTIEF

Dat zelfs de zuinigste Alfa Romeo Mito een sportief karakter heeft, is duidelijk te zien aan zijn interieur en exterieur. De vormgeving van de auto is onmiskenbaar Italiaans en gebaseerd op de nu al iconische 8C Competizione supersportwagen waarmee het merk een paar jaar voor de komst van de Mito furore maakte. Deze zuinige Alfa Romeo is leverbaar met verschillende uitrustingen en de prijslijst begint bij ongeveer € 18.000. Hiermee is de belastingvrije Alfa Romeo iets duurder dan gemiddeld maar hij zet hier wel een “premium” gevoel tegenover. Ook de uitrusting is met zaken als airconditioning, een sperdifferentieel, leren stuur, interval ruitenwisser, audiosysteem en elektrische spiegels waren prima in orde tijdens de mito test.

Prima rijeigenschappen.

Wie een belastingvrije Alfa Romeo zoekt, komt automatisch bij de Mito uit. Deze zuinige Alfa Romeo is het kleinste model van het merk. Door zijn sportieve vormen en drie deuren is dit niet de meest geschikte familie-auto. Het model mikt op een jong koperspubliek in het premium compacte segment, net als de MINI en de Audi A1. Dit neemt niet weg dat men ook in de zuinigste Alfa Romeo Mito prima achterpassagiers kan vervoeren. Zijn sterkste punten blijven echter zijn rijeigenschappen en Italiaanse charme.

Foto en video gallerij Alfa Romeo Mito test: