Auto goedkoop repareren

GOEDKOPE AUTO ONDERDELEN

Een auto goedkoop repareren kan je doen door onderdelen zelf te bestellen en zelf te vervangen.
Je kan dit doen voor je eigen auto waarmee je b.v. een deukje in de bumper hebt gereden of voor een schade auto die je hebt gekocht om te repareren.
Als je een schadeauto koopt voor een lage prijs en deze zelf repareerd dan kan je goedkoop een auto rijden die anders veel meer kost.
In de zoektocht naar goedkope auto onderdelen kan je kiezen om:

  • Nieuwe originele auto onderdelen te kopen
  • Nieuwe imitatie auto onderdelen te kopen
  • Tweedehands auto onderdelen te kopen

NIEUWE ORIGINELE AUTO ONDERDELEN

Als je wilt dat de auto er weer heel netjes uitziet nadat de schade is gerepareerd dan krijg je het beste resultaat met originele auto onderdelen die door de fabrikant van het merk worden geproduceerd.

Deze onderdelen zijn exact gelijk aan wat er op de auto zit op het moment dat hij nieuw wordt afgeleverd door de dealer. De originele auto onderdelen passen het beste en zijn het makkelijkste te plaatsen. Het nadeel is wel vaak dat ze duurder zijn dan de imitatie auto onderdelen.

IMITATIE AUTO ONDERDELEN

Als je doel is om een schade zo goedkoop mogelijk te repareren dan is het een optie om imitatie auto onderdelen te gebruiken. Deze onderdelen worden vaak in China gemaakt en lijken veel op de originele onderdelen. Ze zijn vaak de helft van de prijs in vergelijking met de originele onderdelen. De kwaliteit is echter wel minder.
Het verschilt natuurlijk per imitatie, maar eigenlijk kan je stellen dat de kwaliteit altijd minder is dan het origineel.

Minpunten imitatie auto onderdelen:

-Minder stug. De onderdelen zijn een stuk dunner waardoor de makkelijk buigen en er ook weer makkelijk een nieuwe deuk in komt
Een ander nadeel hiervan is dat de onderdelen kunnen scheuren bij de aanhechtings punten als er te veel druk op een bepaald punt komt.
-Pasvorm niet exact. Omdat een imitatie auto onderdeel een namaak is van een origineel is de pasvorm niet 100% exact. Hierdoor kan je het onderdeel wel op de auto schroeven maar dit het vaak duwwerk om hem op de juiste plaats te krijgen. Hierdoor krijg je dat er meer druk op bepaalde aanhechtingspunten kan komen. In combinatie met het minder sterke materiaal kan het plastic bij een aanhechtings punt scheuren.
Het kost vaak veel extra tijd om imitatie auto onderdelen echt mooi op hun plaats te krijgen. Meestal lukt dat niet helemaal waardoor de naden tussen de autodelen niet recht lopen. Een getraint oog van een auto kenner zal dat direct opvallen, maar de meeste mensen zien dat niet. Het is dus een optie om voor goedkope imitatie onderdelen te kiezen omdat het geld scheeld bij de reparatie.

TWEEDEHANDS AUTO ONDERDELEN

Voor tweedehands auto onderdelen kun je kijken op de sloop.

Een tweedehands auto onderdeel kost veel minder dan het origineel maar is wel origineel. Hierdoor heb je de kwaliteit van een origineel auto onderdeel voor een kleine prijs. Een nadeel van sloop onderdelen kan zijn dat het onderdeel iets beschadigt is met een deukje of een paar krassen. Bij een deukje moet het onderdeel geplamuurt worden daarna gespoten worden. Bij krassen alleen gespoten in de juiste kleur. Het mooiste is als je een onderdeel vindt in de kleur van de auto die je aan het repareren bent. Dan hoef je het onderdeel niet meer te spuiten en dat scheeldt al snel 125 euro per onderdeel.

TIP: Zoek een tweedehands onderdeel in de kleur van de auto die je aan het repareren bent.

Voor originele en imitatie onderdelen kan je kijken op http://www.auto-onderdelen24.nl/autoparts

Zelf nog tips om een auto goedkoop te repareren plaats je tip hieronder.