Belastingvrije Nissan

DE NISSAN PIXO NOG WEGENBELASTINGVRIJ TOT 2014

Wie kijkt naar de belastingvrije Nissan Pixo, ziet wellicht overeenkomsten met een ander model. Dat kan kloppen: deze zuinige Nissan is namelijk samen met de Suzuki Alto ontwikkeld. Lange tijd was de Micra het kleinste model dat het merk leverde. Maar de markt verandert en de vraag naar kleine, betaalbare en bijzonder efficiënte auto’s neemt toe. Vandaar dat de zuinigste Nissan Pixo zijn intrede heeft gedaan. Hij mikt bewust op de onderkant van het merk en fungeert als instapmodel van het Japanse merk.

DE NISSAN PIXO IS ZUINIG EN BETAALBAAR

Met een prijs die rond de € 8.000 begint, is de zuinige Nissan Pixo voor veel mensen een betaalbare auto. Omdat het merk zelf al veel ervaring heeft met het bouwen van kleine auto’s, en dat geldt wellicht nog meer voor partner Suzuki, heeft deze belastringvrije Nissan een goede reputatie als het aankomt op degelijkheid en betrouwbaarheid. De kleine Japanner wordt uitgerust met een compacte 1.0 liter benzinemotor. Hiermee moet het mogelijk zijn om een gemiddeld verbruik van 1 op 22,7 te realiseren. In de praktijk komt het testverbruik van de zuinigste Nissan neer op 1 op 17,9; een behoorlijk gat met de fabrieksopgave maar desalniettemin een nette score. Zijn driecilinder motor staat bekend als levendig en met een topsnelheid van 155 km/u en een sprint van 0-100 km/u in 14 seconden scoort de belastingvrije Nissan dan ook naar behoren.

Standaard wordt de zuinige Nissan geleverd met vijf deuren. De bagageruimte is wat krap, maar vier of vijf personen vervoeren is geen probleem in deze auto. De basisuitvoering van de belastingvrije Nissan is bewust eenvoudig gehouden: zo zijn alleen de belangrijkste zaken als centrale deurvergrendeling en stuurbekrachtiging aanwezig. Wie meer luxe wenst, kan kiezen voor een duurdere uitvoering waarop onder andere elektrische ramen en airconditioning aanwezig is.

Foto en video gallerij nissan pixo: