Belastingvrije Toyota

COMPACT EN STOER:TOYOTA IQ

Eén van de kleinste modellen op de markt is de belastingvrije Toyota iQ. De compacte maar gedrongen en stoer ogende Japanner kenmerkt zich door minimale afmetingen maar biedt dankzij zijn slimme indeling toch nog plaats aan drie volwassenen. Dit kan doordat de passagiersstoel verder naar voren is geplaatst waardoor er hierachter nog plaats is voor een achterstoel.

TOYOTA IQ LEKKER COMPACT

De zuinigste Toyota iQ is voorzien van de beproefde 1.0 liter driecilinder benzinemotor die men ook treft in andere modellen van het merk. Deze zuinige Toyota haalt volgens de fabrikant een gemiddeld verbruik van 1 op 23,3. Hoewel het praktijkverbruik vrijwel altijd lager uitvalt, blijkt het eenvoudig om met de belastringvrije Toyota een gemiddelde verbruik van 1 op 19 te halen. Vrees dat de zuinige Toyota onvoldoende vermogen biedt om goed mee te komen in het verkeer, is ongegrond. Met een vermogen van 50 kW/68 pk behaalt de auto een topsnelheid van 150 km/u en sprint hij snel genoeg. Hoewel dit niet de zuinigste Toyota is, scoort dit model toch uitstekend op het gebied van gebruikskosten. Zijn aanschafprijs ligt iets hoger dan die van de meeste concurrenten maar deze zuinige Toyota zet hier iets tegenover. Zo is hij dankzij zijn formaat bijzonder handig in het dagelijkse gebruik in drukke gebieden en is zijn afwerking van een hoog niveau. Zo hoog zelfs dat Aston Martin, de Engelse fabrikant van exclusieve sportauto’s, de zuinige Toyota aanbiedt bij haar modellen als auto voor iedere dag. De belastingvrije Toyota gaat in dit geval door het leven als Aston Martin Cygnet.

Wie de belastringvrije Toyota iQ wenst aan te kleden, kan kiezen uit diverse opties. Het Japanse merk wil de auto nadrukkelijk onderscheiden van de concurrentie en dus biedt het model veel mogelijkheden tot individualisatie, iets dat opmerkelijk is voor een auto uit het A-segment.

Goedkoopste Autoverzekering nodig. Bekijk deze hier:

Goedkoopste autoverzekering

 

Foto en video gallerij belastingvrije Toyota: