Citroën C3 test

DE CITROËN C3 DIESEL TEST

Citroën C3 Diesel verbruik

Franse auto’s hebben een uitstekende reputatie wanneer het aankomt op het bouwen van diesels. Citroën is hierop geen uitzondering. Dit bewijst de zuinige Citroën C3 die kan worden geleverd met een relatief zware 1.4 liter e-HDi diesel. Desondanks is dit een belastingvrije Citroën en dus een reden dat veel mensen een citroen c3 kopen. Het merk met de dubbele chevron krijgt het voor elkaar om de CO-2 uitstoot van deze motor te beperken tot slechts 87 g/km. De zuinigste Citroën C3 neemt volgens de fabriek genoegen met 1 liter diesel per 27,8 kilometer. Natuurlijk is dit aan de optimistische kant en voor wie een citroen c3 kopen zullen zien dat een praktijkverbruik van 1 op 21,3 eenvoudig haalbaar moet zijn. Het verbruik uit de citroen c3 test is dus toch nog erg goed.

CITROËN C3 EEN COMFORTABELE RUIME AUTO

Ondanks dat de motor met een cilinderinhoud van 1.4 liter zwaarder is dan die van de meeste concurrenten, is deze zuinige Citroën zeker niet de snelste auto in zijn klasse. Een sprint van 0-100 km/u in 16,2 seconden en een topsnelheid van 165 km/u zijn echter voldoende voor dagelijks gebruik. Voor degene die een citroen c3 kopen ligt de reden meer in de opties en moet het model het bovendien meer van zijn comfort hebben. Deze belastingvrije Citroën staat te boek als comfortabele en relatief ruime auto. Dit heeft hij te danken aan zijn hoge koets met afgeronde hoeken. Zijn binnenmaten zijn net iets gunstiger dan die van de meeste auto’s uit het B-segment en ook zijn bagageruimte van 287 liter is in orde. Dit kan dus een reden zijn waarom veel mensen een citroen c3 kopen.

Een Citroën C3 kopen

Ondanks zijn economische karakter is deze zuinigste Citroën geen kaal uitgerust auto. Voor iets meer dan € 16.000 rijdt u een zuinige Citroën met cruise control, airconditioning, een leren stuur, boorcomputer en audio-installatie. Op alle gebieden kan de auto dan ook goed meekomen. Wie een belastingvrije Citroën C3 kopen, kunnen dus goed genieten van alle comfort en luxe die verwacht mag worden.

Foto en video gallerij Citroën C3 test: