Dacia Sandero TCe 90 Ambiance

Dacia Sandero TCe 90 Ambiance prijs:

 • Nr.
  Uitvoeringen
  Prijzen
 • 1
  Dacia Sandero TCe 90 Ambiance
  12.375 ,-

De Dacia Sandero TCe 90 Ambiance is een echte stadsauto. De TCe 90 Ambiance is uitgevoerd met een benzinemotor en is handgeschakeld. Het vermogen ligt op 90 pk.

Dacia Sandero TCe 90 Ambiance verbruik:

 • Nr.
  Motor uitvoering
  Fabrieks verbruik
  Praktijk verbruik
 • 1
  Dacia Sandero TCe 90
  66 KW/90 PK
  Ambiance
  handgeschakeld
  4,9 l./100 km
  6,6 l./100 km

De Dacia Sandero Ambiance is een stadsauto die tegelijkertijd zuinig én krachtig is. Hij bevat dezelfde sterke motor als de Renault Clio.

Prestaties: robuuste stadsauto met voldoende vermogen

De Dacia Sandero Ambiance heeft een motor welke van dezelfde moderne snufjes is voorzien dan die van de Renault Clio. De auto heeft een topsnelheid van 175 km/h en accelereert binnen 11,1 seconde van 0 tot 100 km/h. De wegligging is vrij stabiel. Niet alleen op rechte stukken maar ook in de binnenstad. De driecilinder loopt redelijk rustig omdat er aanpassingen zijn gedaan in het uitlaatsysteem. Ook op hobbelige wegen presteert de Dacia Sandero TCe Ambiance goed. Hij ligt stabiel op de weg en schakelen gaat moeiteloos.

Comfort: verrassend goed

De Dacia Sandero scoort goed op het gebied van comfort. Dat heeft mede te maken met de goede vering waarmee de stadsauto is uitgerust. Ook in een scherpe bocht blijft de auto fijn te sturen. Ook de standaard meegeleverde schakelindicator zijn prettig. Zo kun je nog zuiniger rijden en weet je precies wanneer je het beste kunt schakelen. De vijfdeurs is daarnaast behoorlijk ruim van binnen wat comfortabel is als je met vier of meer personen reist. Ook qua veiligheid scoort de Dacia Sandero TCe 90 Ambiance een ruime voldoende.

Interieur: eenvoudig maar veilig

Hoewel het interieur van de Dacia Sandero Ambiance aan een modernisering is onderworpen, ligt de nadruk vooral op de veiligheid. Maar, toch is het dashboard en de rest van de binnenkant keurig afgewerkt. Om te kunnen besparen op de uiteindelijke aankoopprijs heeft Dacia wel het één en ander aan technische snufjes weggelaten. Ook de stoelen van de Dacia Sandero laten iets te wensen over aan comfort. Ze zijn iets te klein en zitten voor langere ritten niet aangenaam genoeg. Maar, omdat de Ambiance vooral een stadsauto is, hoeft dit geen probleem op te leveren. Daarnaast is de Dacia wel voorzien van een communicatiesysteem wat het interieur en het comfort ten goede komt. Zoals dat ook voor de rest van het interieur het geval is, is ook dit systeem eenvoudig te bedienen.

Concurrentie: aanwezig maar niet in overvloed

De Dacia Sandero TCe 90 Ambiance heeft wat concurrentie in zijn klasse. Deze moet de stoere stadsauto vooral duchten van de Fiat Panda TwinAir, Kia Picanto en de sportieve Renault Twingo Life. Maar, omdat de Ambiance zuinig én modern is lijkt dit geen groot probleem.

Dacia verzekeren

Ook een Dacia Sandero TCe 90 Ambiance kun je goedkoop verzekeren bij verschillende aanbieders. Voor deze stadsauto is Ditzo het goedkoopst met een premie van c.a € 27,27 per maand. Daarvoor kun je rekenen op een WA dekking. Ook ASR en Ohra zijn goedkope autoverzekeringen voor een Dacia.

Conclusie: Zuinige en robuuste no nonsense stadsauto

De Dacia Sandero is over het algemeen genomen een robuuste auto voor in de stad. Daarmee is hij ook nog eens zuinig. Op de lange afstanden laat het interieur qua comfort wat te wensen over. Deze is overigens wel weer uitgerust met moderne snufjes zoals een communicatiesysteem. De ruimte is voldoende voor de prijs die je betaald. Dat maakt de Sandero TCe 90 Ambiance een prima kleine auto in het goedkope segment.