Fiat Punto Evo test

FIAT PUNTO EVO DIESELTEST

Fiat Punto Evo diesel

Er zijn maar weinig autofabrikanten die zo veel zuinige auto’s bouwen als Fiat. Wie een zuinige Fiat wenst, heeft de keuze uit meerdere modellen. Ook de keuze voor een belastingvrije Fiat blijft niet beperkt tot slechts één model. Een goed voorbeeld is de Punto Evo. Deze zuinige Fiat kan worden geleverd met een moderne, schone en zuinige 1.3 liter Multijet dieselmotor. Het blok levert een keurig vermogen van 63 kW/85 pk en 200 Nm maar stoot desondanks slechts 95 gram per kilometer uit.

FIAT PUNTO EVO VERBRUIK

Voor deze zuinige Fiat wordt een verbruik van 1 op 27,8 beloofd maar zoals vrijwel altijd zal het verbruik in de praktijk iets hoger uitvallen. Bij normaal gebruik is een gemiddeld verbruik van 1 op 21,3 met deze zuinigste Fiat eenvoudig haalbaar. Dankzij zijn hoge koppel, dat bovendien al bij 1.750 toeren wordt bereikt, kan deze belastingvrije Fiat lekker “lui” worden gereden. Dit betekent dat de bestuurder weinig hoeft te schakelen en dat de motor ook bij lage toerentallen goed oppakt. In de praktijk kan dit een voordeel zijn: de bestuurder zal niet altijd voluit hoeven te gaan om tempo te maken. Met een topsnelheid van 172 km/u en een sprint van 0-100 km/u in 13,1 seconden kan de zuinige Fiat Punto Evo dan ook prima meekomen.

Fiat Punto Evo kopen

Zijn vanafprijs van net iets boven de 15 mille maakt de zuinigste Fiat Punto Evo tot een aantrekkelijk model, zeker gezien het feit dat de auto een prima ruimte biedt voor inzittenden en bagage. Ondanks zijn moderne techniek die deze belastingvrije Fiat zijn gunstige verbruik bezorgt, loopt de auto een klein beetje achter op het gebied van luxe en comfort. Dit heeft te maken met zijn leeftijd: dit model loopt namelijk al enkele jaren mee.

Foto en video gallerij Fiat Punto Evo test: