Ford Fiesta test

FORD FIESTA DIESEL TEST

Ford Fiesta 1.6 TDCi Econetic verbruik

Eén van de krachtigste compacte dieselmodellen is de Ford Fiesta. Waar veel fabrikanten veel moeite hebben om aan de emissie-eisen te voldoen, levert het Duitse merk de zuinigste Ford Fiesta doodleuk met een grote 1.6 liter dieselmotor. Desondanks stoot deze zuinige Ford slechts 87 gram CO2 per kilometer uit en moet hij een gemiddeld verbruik van 1 op 27 kunnen halen. Dat het praktijkverbruik “slechts” 1 op 21 bedraagt, is dan nog niet eens zo heel teleurstellend. Bovendien is deze versie een belastingvrije Ford.

SNELLER EN RUIMER DAN CONCURRENTEN

Met een topsnelheid van 178 km/u en een sprint van 0-100 km/u in 12,9 seconden geeft de belastingvrije Ford de meeste concurrenten het nakijken. Dat is ook niet zo vreemd: zijn Econetic dieselmotor genereert 70 kW/95 pk en 200 Nm. Dit maakt van de zuinige Ford een krachtpatser onder de zuinige wagens. De zuinigste Ford is bovendien een praktische auto. Zijn compacte afmetingen maken van hem weliswaar geen echte familiewagen maar vijf personen vervoeren is geen enkel probleem. De bagageruimte van 295 liter is in dit segment ruim te noemen. Bovendien kan de achterbank worden neergeklapt voor een laadruimte van in totaal 979 liter.

Ford Fiesta kopen

De belastingvrije Ford Fiesta is beslist geen kale auto: stabiliteitsregeling, tractiecontrole, elektrische ramen, stuurbekrachtiging, airconditioning en een automatisch start/stopsysteem maken allemaal deel uit van de standaarduitrusting van de zuinigste Ford. Wie een zuinige Ford kopen wil, kan dus bijna niet om de allround Fiesta heen.

Foto en video gallerij Ford Fiesta test: