Goedkoopste all season banden

GOEDKOOPSTE ALL-SEASON BANDEN VAN 2014

All season banden zijn een prima oplossing voor mensen die weinig kilometers maken per jaar
Hier volgd een overzicht van de 10 goedkoopste all season banden van 2014.

Dit zijn 10 van de goedkoopste al season banden van Nederland.
Een all season band is ideaal voor mensen die niet veel kilometers maken maar toch meer veiligheid willen tijdens de wintermaanden. Het is in Nederland niet verplicht om in de winter met winterbanden te rijden en een deel van de autobezitters rijd daarom ook in de winter door met zomerbanden. Mocht er sneeuw vallen dan heeft deze groep een probleem omdat de remweg met een zomerband bij 50 kilometer per uur wel 4 keer langer kan zijn dan met winterbanden. Maar als men slechts een paar duizend kilometer per jaar rijd met een auto dan is het begrijpelijk dat men niet graag honderden euro’s uit geeft aan een set winterbanden. Als men dan toch een stukje extra veiligheid wil komen de all-season banden goed van te pas. Een all season band is een stuk goedkoper dan een winterband en veel veiliger dan een zomerband bij koud weer. Ook in de zomer maanden kan er prima gereden worden met deze banden zonder dat ze zo snel afslijten als wanner men met een winterband door blijft rijden op warme dagen.

VOORDELEN GOEDKOOPSTE ALL SEASON BANDEN

Er zijn veel all season banden op de markt in verschillende prijsklasse.
De goedkoopste beginnen rond de 40 euro en lopen op tot enkele honderden euro’s. Er is nog geen all-season band gemaakt die net zo goed presteerd in de winter als een winter band of in de zomer als ee zomerband maar ze komen wel in de buurt. Om een dure all-season band te kopen is een beetje onnodig omdat je dan net zo duur uit bent als wanneer je een winterband aanschaft en mis je de bedoeling van een all season set welke voor de meeste mensen besparing en gemak betekend. Als je kiest voor een all season band dan zijn goedkope all season banden het eerste waar men aan denkt

Waar koop je de goedkoopste all season banden

Er zijn een aantal prijsvechters die allemaal claimen de goedkoopste banden aan te bieden. Natuurlijk kan er maar één de goedkoopste zijn en uit ons onderzoek is er een bedrijf naar voren gekomen dat al jaren een gevestigde naam is op de duitse autobandenmarkt maar nu ook in Nederland is begonnen met de verkoop van banden. www.tirendo.nl verkoopt honderden merken en duizenden type banden voor de scherpste prijzen. Ook voor all season banden is dat een adres waar voor elk budget een passende band gevonden kan worden.

Pas op met het kopen van de allergoedkoopste banden. Let op of de band geschikt is voor uw rijgedrag. Sommige banden zijn niet geschikt voor bepaalde snelheden of een bepaald gewicht. Kies dus altijd een geschikte autoband.

NADELEN ALL SEASON TEN OPZICHTE VAN WINTER EN ZOMER BANDEN

Er zijn natuurlijk ook nadelen van allseason banden en als u meer dan 6000 kilometer per jaar rijd kunt u wellicht toch beter kiezen voor een winter en zomer band. Niet alleen voor de veiligheid maar ook kwa kosten, want hoewel het in eerste instantie goedkoper lijkt om 1 band te gebruiken voor het hele jaar kunnen de extra slijtage van een all seaseon er voor zorgen dat u eerder nieuwe banden nodig heeft dan dat u had verwacht.

Feiten all season banden, winter en zomer banden.

Enkele weetjes:

  • bij een temperatuur van 15 graden een snelheid van 50km per uur is de remweg van een winterband 14 à 15 meter. Die van een zomerband 12 meter.
  • In de zomer slijten all season banden sneller dan zomer banden
  • In de winter is het verschil in de lengte van de remweg tussen een winter en all season band klein.

Goedkope auto banden kopen

Met de komst van internet is het gemakkelijk om goedkope banden te kopen. Kijk wel op de website of ze montage punten hebben bij u in de buurt omdat u anders meer geld kwijt kunt zijn an de montage kosten die normaal gesproken inclusief de aankoop van een