Goedkoopste autoverzekering

Goedkoopste auto verzekering van 2013

Goedkoop een autoverzekeren wil iedereen, hieronder kunt u snel de passende autoverzekering voor u vinden voor de goedkoopste prijs.

Kies soort auto

Via de bovenstaande keuzes komt u het snelste bij de goedkoopste autoverzekering voor dat type voertuig. Wij hebben een aantal verzekeringen vergeleken en de beste uitgezocht. Om het snelste de goedkoopste autoverzekering te vinden kunt u het beste gebruik maken van autoverzekering vergelijkings sites. De grootste zijn independer.nl en goedkoopsteautoverzekering.net. Door te vergelijken ziet u in een overzicht duidelijk wat de plus en min punten zijn van een bepaalde verzekering en u kunt ook gebruikers ervaringen lezen.

Voor en na-delen Goedkoopste autoverzekering

Goedkoop is duurkoop, dat is een bekend gezegde. Of dat bij autoverzekeringen opgaat, daar is over te discussiëren. Natuurlijk is het zo dat een goedkopere autoverzekering bij dezelfde verzekeraar minder dekt dan een duurdere bij deze maatschappij. Maar als we gaan kijken naar de verschillende aanbieders dan verschillen autoverzekeringen van rond dezelfde prijs erg met elkaar. Het is niet per definitie zo dat een dure autoverzekering een goede is en ook niet dat een goedkope autoverzekering een slechte is. De goedkoopste verzekering kan nog een aardige dekking hebben waardoor u toch nog goed verzekerd bent.

Hoe beoordeel je de goedkoopste auto verzekering

Als we naar een overzicht van een vergelijking gaan kijken waarin een aantal verzekeringen naast elkaar staan dan kijken we naar de volgende punten:

  • De hoogte van het eigen risico
  • Wat wordt er gedekt ( b.v. ruit schade wel of niet )
  • Wordt er vervangend vervoer geregeld bij een ongeluk?
  • Lees de kleine lettertjes. Dit kan veel tijd kosten en saai zijn maar misschien vallen u dingetjes op waar u niet op zit te wachten

Al met al gaat het dus om het vergelijken van alle punten van de autoverzekering. Het is niet voor iedereen alleen de prijs wat telt ookal blijkt uit de praktijk dat dit wel het meeste weegt in de beslissing die men tegenwoordig maakt. De markt is op het moment erg prijs gedreven, maar laat uw beoordelings vermogen niet totaal verblinden zodat u na een ongeluk niet met de gebakken peren zit.

Het is erg belangrijk voor ons dat onze informatie actueel is en blijft. Daarom stellen wij het op prijs als u een goede ervaring heeft met een autoverzekering of een koopje heeft gezien. Wij willen echt de goedkoopste aanbiedingen blijven bieden aan onze bezoekers. Mocht u een opmerking hebben kunt u deze altijd met ons delen.

Verzekering goedkoopste auto

Ook de goedkoopste auto’s moeten verzekerd worden, ookal is uw auto weinig waard en geeft u niet veel om een deukje extra hier en daar, blijft het wel belangrijk dat u verzekerd bent tegen schade aan andere deelnemers aan het verkeer. Een schade door uw schuld aan een dure BMW of Mercedes kan een dure grap worden en als u zonder verzekering rond rijd dan is dat geen pretje. Nu is het zo dat het in Nederland verplicht is om uw auto te verzekeren en zolang u zich aan de regels houd is er niks aan de hand. Toch komt het wel eens voor dat men een auto koopt en deze pas na enkele dagen wil verzekeren of dat men de net gekochte auto ophaalt en denkt “ik verzeker heb wel als ik zo thuis ben”. Mocht er tijdens dit ritje iets gebeuren dan bent u de sjaak. Het komt vaker voor dan u denkt. Stelt u maar eens voor: U heeft net uw nieuwe auto gekocht en u denkt hoe hard gaat hij eigenlijk? En hoe snel trekt hij op. Hoe houd hij in de bochten en ohhh wat is het dashbord mooi. U ogen zijn gefoccused op het interieur van de auto en niet op de weg.

Het blijft belangrijk dat u de auto meteen verzekerd. Dit kan vaak telefonisch gedaan worden en u kunt een autoverzekering ook een dag van te voren afsluiten. Mocht de koop dan toch niet door gaan kunt u deze altijd nog anuleren.

Goedkoopste autoverzekering en de strijd tussen de verzekeraars

Doordat de prijs tegenwoordig erg belangrijk is voor de consument zijn verzekeraards gaan spelen met de prijs. De trend was om steeds goedkopere verzekeringen aan te bieden tot onder het break-even point. Het koste de verzekeraar dus geld om u de goedkoopste autoverzekering aan te bieden.

Enkele jaren geleden zijn hierdoor een aantal verzekeraars omgevallen waardoor de overheid in moest grijpen en de autoverzekeringen weer iets duurder werden. De prijzen oorlog duurt nog steeds voort en daar kunt u als consument u voordeel mee doen.