Goedkoopste nieuwe auto

GOEDKOOPSTE NIEUWE AUTO’S

Hierboven een uitgebreide lijst van de goedkoopste nieuwe autos.

Een nieuwe auto kopen hoeft niet heel veel geld te kosten want er zijn ook goedkope nieuwe auto’s vanaf 7000 – 8000 euro. Dit zijn de instap modellen en dat houd in dat er weinig opties aanwezig zijn. Soms hebben instap modellen geen electrische ramen en zijn ze verder ook vrij basic. Het is altijd mogelijk om een goedkope auto verder aan te kleden met opties maar dit kost dan wel een paar honderd euro per optie. Als je een full option uitvoering neemt van de goedkoopste modellen dan kost deze toch gauw 15.000 euro. Maar dan heb je wel een bom volle auto voor een prijs waar de instap modellen van de meeste andere auto’s mee beginnen.

Goedkoope nieuwe auto

GOEDKOOPSTE NIEUWE AUTO VAN NEDERLAND.

In Nederland is het een beetje afgelopen met de belasting voordelen voor zuinige auto’s. Alleen electrische auto’s hebben nog veel voordeel. De kleine zuinige stads auto is nog wel voordeliger in wegenbelasting waardoor je een paar honderd euro goedkoper uit bent dan zwaardere meer vervuilendere auto’s, maar de voordelen van enkele jaren geleden waarmee je duizenden euro’s kon besparen met de goedkoopste nieuwe auto’s is wel voorbij. Toch scheeld het nog steeds een hoop geld om de kleinste auto’s te rijden door het lage brandstof verbruik. In Nederland zijn er ongeveer 15 goedkope nieuwe auto’s te koop met een instap model van onder de €10.000,-. Welke modellen dit zijn ziet u in de lijst bovenaan op deze pagina.
Omdat je in Nederland wel veel BPM betaalt over een auto en de belasting voordelen die betrekking hebben op BPM niet meer gelden voor kleine zuinige auto’s zou het geld kunnen schelen om een vrij nieuwe kleine auto’s uit het buitenland te importeren. Als een auto namelijk 1 jaar oud is dan scheeld dat al een hoop BMP. Hier is meer over te lezen op de pagina goedkope tweedehands auto kopen.

Wij proberen de lijst goedkoopste auto’s zo actueel mogelijk te houden. Is u toch iets opgevallen of staat er een nieuwe goedkope auto niet in de lijst laat het ons dan weten.

DE POPULAIRSTE GOEDKOPE NIEUWE AUTO’S 2014

De 3 populairste meest verkochte goedkope nieuwe auto’s van 2014 zijn:

  • Volkswagen up!
  • Kia Picanto
  • Suzuki Alto

De 3 bovenstaande modellen zijn in het begin van 2014 het meeste verkocht.
Van de Volkswagen up! zijn er in de eerste 4 maanden van 2014 in totaal 4.291 stuks verkocht, gevolgd door de Kia Picanto 4.235 stuks en de Suzuki Alto 2.981 stuks. Deze auto’s staan in de top 10 van de meest verkochte auto’s van Nederland dus is het duidelijk dat de trend die de afgelopen jaren te zien was ook in 2014 nog stand houd. Kleine goedkope auto’s blijven HOT!

Goedkope nieuwe auto kopen

Een goedkope nieuwe auto kopen is dus een goede optie voor iemand die weinig geld uit wil geven bij de aanschaf van de auto en daarna. De kleine modellen van tegenwoordig zijn ook prima te gebruiken voor regelmatig snelweg gebruik en door alle verplichte veiligheids opties ook redelijk veilig. Er zijn ook zakenmensen die dagelijks veel kilometers maken in een kleine toyota aygo en dat met veel plezier doen.

Kleine toyota aygo

Het is dus niet zo dat een goedkope nieuwe auto alleen maar gebruikt kan worden als boodschappen autotje of voor mensen die alleen in de stad rijden.