Goedkoopste Peugeot

PEUGEOT 107 DE GOEDKOOPSTE PEUGEOT

De 107 is niet de enige zuinige Peugeot. Wel is het hun kleinste en daarom meest voordelige model. Het Franse merk heeft een lange historie van kleine auto’s met een laag verbruik. Traditiegetrouw doet het merk het goed met kleine auto’s en de belastingvrije Peugeot 107 is hierop geen uitzondering. Het model werd samen ontwikkeld met Citroën en Toyota. Alle drie de modellen verschillen op details van elkaar waardoor zij wel hun eigen identiteit en uitstraling hebben. De zuinige Peugeot 107 kan worden geleverd als driedeurs en vijfdeurs hatchback.

DE GOEDKOOPSTE PEUGEOT 107 OOK ZUINIG IN DE PRAKTIJK

Net als zijn broers C1 en Aygo heeft de 107 tegenwoordig een familiegezicht dat meer aansluit bij de andere modellen van het merk. De goedkoopste Peugeot wordt geleverd met een 1.0 liter driecilinder motor. Hij beschikt over energielabel A, heeft een CO2-uitstoot van 99 gram per kilometer en haalt een gemiddeld verbruik van 1 op 22,2. Deze waarden maken van de auto een belastingvrije Peugeot. Belangrijk is om te weten dat uit tests blijkt dat de fabrieksopgave van het verbruik in de praktijk te benaderen is. De goedkoopste Peugeot scoort in de praktijk namelijk een gemiddeld verbruik van 1 op 20. Niet veel andere auto’s komen zo dicht in de buurt van de fabrieksopgave. Veelal moet de bestuurder erg zijn best doen om economisch met een auto te rijden maar in het geval van deze zuinige Peugeot gaat dit dus vrij eenvoudig.

Met een aanschafprijs van ver onder de 10 mille, is de goedkoopste Peugeot een aantrekkelijk model voor kopers in het A-segment. De auto is voor veel mensen bereikbaar. Naast zijn gunstige prijs en lage verbruik kan de zuinigste Peugeot ook op het gebied van uitrusting en prestaties meekomen met de concurrentie. Waar de meeste kleine auto’s steeds zakelijker ogen, heeft de zuinigste Peugeot altijd zijn frivoliteit behouden.

Foto en video gallerij goedkoopste peugeot 107: