Goedkoopste Toyota

DE AYGO DE GOEDKOOPSTE TOYOTA

Van de drieling 107/C1/Aygo wordt de laatste het meeste verkocht. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de uitstekende reputatie van het merk maar niet in de laatste plaats omdat het hier ook gaat om een belastingvrije Toyota. De goedkoopste Toyota Aygo beschikt over alles wat men van een kleine auto uit het A-segment verlangt: compacte afmetingen, voldoende ruimte voor af en toe een achterpassagier, drie of vijf deuren, moderne techniek, een goede veiligheid en natuurlijk lage kosten. Door alle hybriden van de laatste jaren, is dit niet meer de zuinigste Toyota. Toch noteert hij een keurig gemiddeld verbruik van 1 op 22,2 volgens de fabrieksopgave. Bovendien is één van de pluspunten van deze zuinige Toyota dat hij ook in de praktijk eenvoudig een gunstig verbruik laat noteren. Zijn testverbruik kom uit op 1 op 18,9: niet zo zuinig als de fabriek belooft maar wel een mooie score die in het dagelijks gebruik met deze goedkoopste Toyota voor veel mensen tot tevredenheid stemt.

DE GOEDKOOPSTE TOYOTA GESCHIKT VOOR DAGELIJK GEBRUIK

Ondanks een laag verbruik en een kleine driecilinder, weet de goedkoopste Toyota toch naar behoren te presteren. Met een vermogen van 50 kW/68 pk is de auto vlot genoeg voor alledaags gebruik. Hoewel deze zuinige Toyota tot de kleinere auto’s op de markt behoort, is hij dankzij zijn neerklapbare achterbank geschikt voor het vervoeren van boodschappen en zelfs grotere objecten. Opvallend aan de auto is dat hij met name aan de achterkant afwijkt van zijn “broers” Peugeot 107 en Citroën C1.

Hoewel de basis van de zuinigste Toyota Aygo al een paar jaar oud is, kan hij de concurrentie met andere modellen nog moeiteloos aan. Hij blijft onveranderd populair en heeft zich door de jaren heen bewezen op alle gebieden. Dit is namelijk niet alleen een zuinige Toyota maar ook eentje die al jaren te boek staat als voordelig, veilig en betrouwbaar.

Foto en video gallerij goedkoopste toyota: