Kia Rio Diesel

DE KIA RIO DIESEL IS GOEDKOOP RIJDEN

De zuinigste Kia Rio is de 1.1 CRDi. Zoals de naam al doet vermoeden, rust het merk de auto uit met een kleine driecilinder diesel. Dankzij toepassing van turbotechniek komt de motor toch tot een acceptabel vermogen van 55 kW/75 pk en een aangenaam hoog koppel van 170 Nm. De Rio is vooral soepel, kracht is van ondergeschikt belang. Wat des te belangrijker is, is zijn verbruik. Met zijn kleine diesel zou deze zuinige Kia goed moeten zijn voor een spectaculair laag verbruik van 1 op 31,3. Of dit ook in de praktijk haalbaar is, zal moeten blijken, valt te betwijfelend. In diverse tests komt de auto niet verder dan 18 a 20 kilometer op een liter benzine. Nu is het algemeen bekend dat verbruikscijfers tot stand komen onder ideale omstandigheden. Wie de omstandigheden mee heeft en verstandig rijdt, moet met deze belastingvrije Kia goede verbuikscijfers kunnen noteren.

DE KIA RIO DIESEL SCHONER DAN VEEL HYBRIDE AUTO’S

Dankzij zijn lage CO2-uitstoot van slechts 85 gram per kilometer is de Rio 1.1 CRDi een belastingvrije Kia. De zuinige Kia Rio is zelfs schoner van veel hybride-auto’s. Om tot een laag verbruik te komen, heeft de fabrikant diverse maatregelen genomen. Niet alleen de zuinige motor doet een duit in het zakje, ook zaken als een automatisch start/stoptsysteem, geoptimaliseerde aerodynamica en banden met lage rolweerstand zorgen voor het lage verbruik van deze zuinigste Kia.

Naast een laag verbruik biedt de zuinige Kia ook een hoop waar voor zijn geld. De auto staat bekend om zijn relatief lage aanschafprijs (vanaf iets meer dan 14 mille) en zijn complete standaarduitrusting. Tel daarbij op dat deze zuinigste Kia voor zijn klasse behoorlijk ruim is en je hebt een prima allrounder met deze belastingvrije Kia.

Foto en video gallerij Kia Rio Diesel: