Mitsubishi Space Star Entry 1.0

Mitsubishi Space Star Entry 1.0 prijs:

 • Nr.
  Uitvoeringen
  Prijzen
 • 1
  Mitsubishi Space Star Entry 1.0
  11.390 ,-
 • 2
  Mitsubishi Space Star Entry 2.1
  16.290 ,-

De Mitsubishi Space Star Entry is leverbaar in twee uitvoeringen welke beschikt over 5 deuren. De Space Star Entry 1.0 van Mitsubishi beschikt over een 72 pk motor en is handgeschakeld. De 2.1 is voorzien van een 80 pk motor. MIVEC staat in deze range voor Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control System.

Mitsubishi Space Star Entry 1.0 verbruik:

 • Nr.
  Motor uitvoering
  Fabrieks verbruik
  Praktijk verbruik
 • 1
  Mitsubishi Space Star Entry
  1.0 52 KW/71 PK
  handgeschakeld
  4,6 l./100 km
  5,0 l./100 km
 • 2
  Mitsubishi Space Star Entry
  2.1 59 KW/80 PK
  handgeschakeld
  4,6 l./100 km
  5,0 l./100 km

De Space Star Entry 1.0 MIVEC heeft een iets krachtigere motor dan zijn concurrenten. Ook is deze handige stadsauto uitgevoerd als ruime vijfdeurs.

Prestaties: ruim voldoende met goede vering

De 1.0 driecilinder motor van de Space Star Entry levert een voldoende prestatie. Hij gaat in 16,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Met een gewicht van slechts 840 kg heeft de auto toch een stabiele wegligging. Ook hobbels of oneffenheden zijn geen probleem voor deze kleine stadsauto. De vering is wat dat betreft dus prima. De Entry 1.0 heeft een topsnelheid van 172 km/u en kan daarmee dus ook aardig meekomen op de snelweg.

Comfort: basic maar voldoende

Tijdens het rijden geeft de Mitsubishi Space Star Entry een stabiele indruk. Sturen gaat soepel en licht wat de kleine stadsauto zeer wendbaar maakt. De kleine vijfdeurs is daarnaast ook verrassend ruim. Niet alleen voorin de auto, maar ook achterin voor de medepassagiers. Dat is mede te danken aan het feit dat de auto voorzien is van vijf deuren. Het comfort van de Entry is vooral te merken als je in de stad rijdt. Hij is dan behoorlijk snel, stabiel en wendbaar. Tijdens het rijden op de snelweg heb je wat last van bijgeluiden van de wind. Toch ervaren we dit niet echt als onprettig.

Interieur: simpel maar voldoet aan de norm

Het interieur van de Mitsubishi Space Star Entry 1.0 voldoet, zoals verwacht, aan de norm maar geeft een beetje een goedkope indruk. Toch is dit niet storend bij de kleine handige auto. Daarnaast is het interieur vrij compleet uitgerust. Deze wordt standaard geleverd met airbags voor de passagiers en de bestuurder. Ook is er een ABS en ESP aanwezig en zijn de ramen elektrisch bedienbaar. Ook is deze kleine auto voorzien van stuurbekrachtiging en tractiecontrole. Dat maakt de zuinige alleskunner vrij compleet voor de aankoopprijs.

Concurrentie: gering aanwezig

Hoewel de Opel Karl 1.0 Selection behoorlijk compleet is, moet hij toch wat concurrentie dulden. Deze is vooral afkomstig van de Skoda Citigo Active, Toyota Aygo en de Renault Twingo Life. Maar gezien het feit dat deze auto vrij compleet en gunstig geprijsd is, lijkt ons dat niet onoverkomelijk voor de 1.0 Selection.

Mitsubishi verzekeren

De Mitsubishi Space Star 1.0 Entry is niet alleen goedkoop in aanschaf. Ook het verzekeren kun je WA al doen vanaf een gemiddelde premie van € 24,96 per maand. ASR is daarbij de goedkoopste aanbieder. Ditzo rekent gemiddeld € 27,27 per maand om je Mitsubishi Space Star WA te kunnen verzekeren.

Conclusie: Zuinig en ruim

De Entry 1.0 van Mitsubishi heeft een sportieve metamorfose ondergaan als het aankomt op uiterlijk. De motor prestaties zijn daarbij dik voldoende. Hoewel de uitstraling van het interieur wat te wensen overlaat, is dit snel te vergeven als je merkt hoe zuinig de stadsauto is. Dat geldt zowel voor de Entry 1.0 en de iets snellere 1.2 uitvoering.