Opel Corsa Test

OPEL CORSA ECOFLEX TEST

Opel Corsa aanzienelijk vermogen.

De zuinige Opel Corsa mag met recht een zuinigheidskampioen worden genoemd, alleen al vanwege het feit dat men binnen de Corsa reeks een belastingvrije Opel kan rijden in zowel benzine, diesel als EcoFLEX-LPG-uitvoering. De zuinigste Opel Corsa EcoFLEX is voorzien van een 1,2 liter viercilinder motor die een aanzienlijk vermogen levert: met een vermogen van 61 kW/83 pk en een koppel van 110 Nm geeft hij de meeste van zijn directe concurrenten het nakijken. De topsnelheid van 155 km/u en de sprint van 0-100 km/u in 14,1 seconden zijn dan ook marginaal beter dan het gros van zijn concurrenten.

OPEL CORSA VERBRUIK

De zuinige Opel heeft in theorie een gemiddeld verbruik van 1 op 14,7. Praktijktests komen zo tussen de 1 op 12 en 1 op 13 uit, waardoor de auto niet zo zuinig is als de fabriek belooft. Dit geldt echter voor vrijwel alle auto’s: wat dit betreft is de belastingvrije Opel Corsa geen uitzondering. Ondanks dat men in dit geval niet kan spreken van de zuinigste Opel, is de Corsa EcoFLEX in de praktijk één van de voordeligste modellen. Niet alleen is hij schoon en zuinig; omdat hij LPG kan tanken, besparen eigenaren ook aanzienlijk op de brandstofkosten.

Opel Corsa verbruik

De prijzen van de zuinige Opel Corsa EcoFLEX beginnen rond de € 13.500. De basisuitvoering van deze belastingvrije Opel omvat qua uitrusting vrijwel alles waar men in deze klasse doorgaans naar verlangt. Alleen airconditioning ontbreekt standaard op de zuinigste Opel Corsa EcoFLEX. Men moet hiervoor bijbetalen of uitwijken naar een duurdere variant.

Foto en video gallerij Opel Corsa test: