Opel Karl 1.0 Selection

Opel Karl 1.0 Selection prijs:

 • Nr.
  Uitvoeringen
  Prijzen
 • 1
  Opel Karl 1.0 Selection
  11.699 ,-

De Opel Karl 1.0 Selection kent één uitvoering welke beschikt over een 55 KW motor met 75 PK. De transmissie is handgeschakeld.

Opel Karl 1.0 Selection verbruik:

 • Nr.
  Motor uitvoering
  Fabrieks verbruik
  Praktijk verbruik
 • 1
  Opel Karl 1.0 Selection 55
  KW/75 PK
  handgeschakeld
  4,1 l./100 km
  5,9 l./100 km

Ondanks de vrij krachtige 75 PK motor van de Opel Karl blijft deze stoere en robuuste auto met benzinemotor zuinig.

Prestaties: redelijke snel met aanzienlijke topsnelheid

De Opel Karl 1.0 Selection is voorzien van een 55 KW motor wat neerkomt op een vermogen van 75 PK. Wat opvalt bij deze auto is dat de benzinemotor behoorlijk stil is. Niet alleen tijdens het rijden van stadsritjes, maar ook op de snelweg. Met de prestaties van de Opel Karl zit het tevens wel goed. De auto heeft een topsnelheid van 170 km/h en behaalt de 100 km/h in 13,9 seconden. De rijervaring in de Opel Karl 1.0 Selection geeft een compleet gevoel. Door zijn uitstekende prestaties heb je niet het gevoel dat je in een auto rijdt die in het goedkope segment thuishoort. In dat opzicht scoort de Opel Karl dus een dikke voldoende.

Comfort: ruim voldoende

De Opel Karl 1.0 Selection biedt naast comfort ook veel veiligheid. We vinden dat dit hand in hand gaat bij deze auto. Zo heeft de Karl een stabiele wegligging en biedt hij met 5 zitplaatsen veel ruimte. Dat betekent niet dat de auto niet wendbaar is in de stad. Daarnaast heeft de 1.0 Selection van Opel zelfs een parkeerassistent, een cruise control en een begrenzer wat het rijden een stuk comfortabeler en veiliger maakt. Ook het geïntegreerde navigatiesysteem draagt bij aan het hoge comfort wat de Karl 1.0 te bieden heeft. Daardoor is deze zuinige en goedkope auto niet alleen geschikt voor korte, maar ook voor lange afstanden. Verder is de stuurbekrachtiging uitgerust met een zogenaamde city modus waardoor je in de binnenstad nog lichter kunt sturen.

Interieur: luxe en veilig met een hoge afwerking

Het interieur van de Opel Karl 1.0 Selection doet luxe aan. Je hebt dan ook niet het idee dat je een vrij goedkope auto rijdt. De afwerking is strak, degelijk en overzichtelijk. Ook is de auto verrassend ruim voor een relatief kleine vijfdeurs met vijf zitplaatsen. Ook de bagageruimte laat weinig te wensen over. De achterbank is in delen neer te klappen wat zeer prettig is. De achterbak heeft een inhoud van ruim 1.000 liter. Gezien de lage prijsklasse waarin de auto is ingedeeld kunnen we eigenlijk alleen maar positief zijn over het interieur.

Concurrentie: de Opel Karl 1.0 heeft concurrentie

Hoewel de Opel Karl 1.0 Selection behoorlijk compleet is, moet hij toch wat concurrentie dulden. Deze is vooral afkomstig van de Skoda Citigo Active, Toyota Aygo en de Renault Twingo Life. Maar gezien het feit dat deze auto vrij compleet en gunstig geprijsd is, lijkt ons dat niet onoverkomelijk voor de 1.0 Selection.

Opel verzekeren

Er zijn verschillende autoverzekeringen waarbij je de Opel Karl 1.0 Selection goedkoop kunt verzekeren. Hierbij kun je een keuze maken uit de goedkoopste aanbieders zoals bijvoorbeeld Ohra en Ditzo. Als je uitgaat van een WA dekking, komt de maandelijkse premie gemiddeld uit tussen de € 24,00 en de € 30,00.

Conclusie: Verrassend compleet met een sportief uiterlijk

De Opel Karl 1.0 Selection is standaard behoorlijk compleet uitgerust waarbij ook de ruimte in de auto aan de wensen voldoet. Tijdens het rijden geeft de Karl een veilig en comfortabel gevoel. Hoewel de rijervaring je meer doet denken aan een auto in het duurdere segment, is de Opel Karl 1.0 toch één van de goedkoopste auto’s in zijn klasse.