Peugeot 108 Access

Peugeot 108 Access prijs:

 • Nr.
  Uitvoeringen
  Prijzen
 • 1
  Peugeot 108 Access 1.0 e-VTi
  11.195 ,-
 • 2
  Peugeot 108 Access 1.0 e-VTi 72
  11.455 ,-

De Peugeot 108 Access is leverbaar in twee uitvoeringen. De 1.0 e-VTi heeft een 68 PK motor, terwijl de e-VTi 72 de beschikking heeft over een motor met 72 PK.

Peugeot 108 Access verbruik:

 • Nr.
  Motor uitvoering
  Fabrieks verbruik
  Praktijk verbruik
 • 1
  Peugeot 108 Access 1.0 50
  KW/68 PK
  handgeschakeld
  3,8 l./100 km
  5,6 l./100 km
 • 2
  Peugeot 108 Access 1.0 50 3,8 l./100 km
  KW/72 PK
  handgeschakeld
  3,8 l./100 km
  5,6 l./100 km

Beide Peugeot 108 Access modellen staan bekend om hun zuinige verbruik. De stoere stadsauto is leverbaar in een handgeschakelde driedeurs uitvoering.

Prestaties: redelijke snel met aanzienlijke topsnelheid

Beide auto’s uit de Peugeot 108 Access serie zijn redelijk stabiel en snel te noemen. De uitvoering met de 72 PK motor gaat in 12,6 seconde van 0 naar 100. De Acces met 68 PK motorvermogen doet dat iets langzamer in 14,3 seconden om precies te zijn. Ook de topsnelheden liggen iets uit elkaar. Waar de e-VTi 72 beschikt over een topsnelheid van 160 km/h levert de andere uitvoering met slechts 3 km/h daarop in. De geluidsisolatie tijdens het rijden wil nog wel eens te wensen overlaten. Wellicht is dat de reden dat de Peugeot 108 Access in maar liefst 3 verschillende isolatieniveaus leverbaar is. Al met al vallen de prestaties van deze goedkope en zuinige auto zeker niet tegen.

Comfort: basic maar voldoende

De Access heeft een stabiele wegligging en is soepel te besturen. Dit kan zelfs met één hand. Zeker als je de Access gebruikt als stadsauto is het fijn als deze licht stuurt. Het schakelen verloopt makkelijk. De pedalen bieden soms wat te weinig weerstand wat voor een verminderd gevoel kan zorgen. Ook de vering is prima in orde bij de Peugeot 108 Access. Drempels en hobbels vormen dan ook geen probleem. Tijdens het rijden op de snelweg heb je niet zozeer last van het motorgeluid. Wel valt het ruisen van de wind op in deze compacte driedeurs. Toch ervaren we dat niet als vervelend.

Interieur: sober maar van degelijke kwaliteit en ruim

De Peugeot 108 Access is behoorlijk ruim. Dat is vooral voorin te merken. Omdat het een driedeurs variant betreft, is de ruimte achterin wat meer beperkt maar dat is niet onoverkomelijk voor kortere afstanden. De achterbak is niet heel groot maar biedt voldoende volume voor een paar flinke tassen of boodschappen.

De kleuren van het dashboard lijken in eerste instantie wat saai maar ze geven wel een degelijke uitstraling. Ook de stoelen zijn voor iemand van een aanzienlijke lengte comfortabel. Niet alleen voor de korte ritjes, maar de autostoelen van de Peugeot 108 Access blijven ook bij lange afstanden prettig zitten. Ze zijn echter niet in hoogte verstelbaar. Het stuur is daarentegen wel op de gewenste hoogte te plaatsen.

Concurrentie: aanwezig maar niet in overvloed

De Peugeot 108 Access heeft wat concurrentie aan de Suzuki Celerio, Citroën C1 en de Toyota Aygo. Dat komt niet zozeer door de prijsklasse waarin deze kleine stadsauto zich bevindt, maar wel doordat de Access niet standaard als vijfdeurs wordt geleverd.

Peugeot verzekeren

De Peugeot 108 kun je goedkoop verzekeren. Dit kan al op basis van WA voor € 25,06 per maand. Dit doe je bij ASR. Ook Ditzo biedt een goedkope verzekering voor een aantal cent per maand meer. Ohra valt tevens onder de goedkoopste autoverzekering voor de Peugeot 108 Access.

Conclusie: Een sportieve en zuinige driedeurs

Als conclusie kunnen we stellen dat de Peugeot 108 Access behoorlijke krachtige motorprestaties bezit en daarnaast ook nog eens zuinig is. Hoewel het interieur sober is, rijdt de auto soepel en comfortabel. Daarmee is de Access nog steeds favoriet in de categorie goedkope en zuinige stadsauto’s.