Skoda Citigo test

Concurrenten

SKODA CITIGO TEST: NIEUWKOMER AAN DE TAND GEVOELD

Skoda Citigo prijs :

 • Nr.
  Uitvoeringen
  Prijzen
 • 1
  Skoda Citigo Active
  8.490 ,-
 • 2
  Skoda Citigo Arctic
  9.190 ,-
 • 3
  Skoda Citigo Ambition
  9.190 ,-
 • 4
  Skoda Citigo Elegance
  9.950 ,-

De Skoda Citigo prijs blijft in de basis ruim onder de 10 mille. Versies met meer vermogen zijn iets duurder en hebben ook 20% bijtelling in plaats van 14%.

Skoda Citigo verbruik :

 • Nr.
  Motor uitvoering
  Fabrieks verbruik
  Praktijk verbruik
 • 1
  Skoda Citigo 1.0 MPI 44 kW
  4,1 l/100 km
  5,2 l/100 km
 • 2
  Skoda Citigo 1.0 MPI 55 kW
  4,2 l/100 km
  5,2 l/100 km

Het Skoda Citigo verbruik is in de praktijk gelijk voor zowel de reguliere 1.0 liter motor als voor de sterkere variant. De 55 kW versie profiteert echter niet van 14% bijtelling.

Prestaties: Niet traag

De Skoda Citigo is gelukkig niet traag, zo ondervonden wij in onze Skoda Citigo test. Zowel zijn topsnelheid als zijn sprinttijden zijn ruim voldoende om goed in het dagelijkse verkeer mee te komen. Er dient echter wel rekening te worden gehouden met het verbruik. De auto is behoorlijk zuinig maar wie flink doorrijdt, zal zeker een hoger verbruik noteren omdat de motor er behoorlijk hard aan moet trekken.

Comfort: Moderne Citigo best comfortabel

Skoda heeft lang gewacht met een auto in het A-segment. De Citigo mag dan ook als nieuwkomer worden beschouwd. Hij beschikt over moderne techniek en wat opvalt in de Skoda Citigo test is dat de auto best wel comfortabel is. Natuurlijk merkt men als bestuurder dat de auto behoorlijk licht is. Daarom is hij soms wat stuiterig en heeft hij ook wat last van zijwind. Ten opzichte van een paar jaar oudere modellen, zet de kleine Tsjech echter een behoorlijke stap vooruit. Zo is hij relatief stil en biedt de cockpit een prettige zit.

Interieur: Leuke uitstraling

Het interieur kenmerkt zich door een leuke uitstraling. Zeker onze Skoda Citigo test was dit het geval. De basisopzet van het dashboard is al leuker dan dat van menig concurrent maar met opties als het touchscreen heeft de auto meer uitstraling dan dat de meeste mensen van auto’s uit het A-segment gewend zijn. Door zijn hoekige basisvorm wekt de auto bovendien geen krappe indruk.

Concurrentie: In druk vaarwater

Het A-segment is populairder dan ooit. Nooit eerder waren consumenten zo massaal op zoek naar betaalbare, zuinige auto’s. De Citigo bevindt zich dan ook in druk vaarwater. Hij heeft te maken met hevige concurrentie van onder andere de Toyota Aygo en Hyundai i10. Ook uit eigen stal, Skoda behoort tot de Volkswagen groep, komt er concurrentie in de vorm van de Volkswagen Up! en SEAT Mii.

Conclusie: Compleet pakket

Het Tsjechische merk biedt met deze auto een compleet pakket. De Skoda Citigo prijs is sympathiek en de auto ontpopt zich tot een prima allrounder. Hij presteert voldoende, beschikt over moderne techniek en ziet er guitig uit. Bovendien rijdt hij helemaal niet slecht en is hij lekker zuinig.

Lees ook:
Goedkoopste skoda

Video Skoda Citigo test