Suzuki Alto test

Concurrenten

VOLLEDIGE TEST VAN DE COMPACTE SUZUKI ALTO

Suzuki Alto prijs :

 • Nr.
  Uitvoeringen
  Prijzen
 • 1
  Suzuki Alto 1.0 Base
  8.299 ,-
 • 2
  Suzuki Alto 1.0 Comfort
  9.499 ,-
 • 3
  Suzuki Alto 1.0 Exclusive
  10.499 ,-
 • 4
  Suzuki Alto 1.0 Cityline
  11.299 ,-

De Suzuki Alto prijs is bijzonder sympathiek: voor minder dan 10 mille rijdt men een zuinige, compacte auto

Suzuki Alto verbruik :

 • Nr.
  Motor uitvoering
  Fabrieks verbruik
  Praktijk verbruik
 • 1
  Suzuki Alto 1.0
  4,1 l/100 km
  5,4 l/100 km

Het Japanse merk levert de compacte stadsauto slechts met één motor. Het Suzuki Alto verbruik is echter wel één van zijn sterke punten.

Prestaties: Geschikt voor dagelijks gebruik

Een auto als de Suzuki Alto heeft dikwijls de reputatie van boodschappenauto of tweede auto. Echter, niet voor niets staat deze kleine Japanner al jaren aan de top van zijn segment. Zijn waarde bewijst hij in deze Suzuki Alto test. De compacte driecilinder benzinemotor is lekker zuinig. Natuurlijk is het geen sprintwonder maar daar is het ook niet om te doen. De auto biedt voldoende vlotte prestaties en is prima geschikt voor dagelijks gebruik.

Comfort: Heel simpel of met meer comfort

Om voor een breed publiek interessant en betaalbaar te zijn, biedt het merk deze auto zo voordelig mogelijk aan. Dit betekent dat de Alto in basisuitvoering bewust behoorlijk kaal is gelaten. Voor onze Suzuki Alto test reden wij een iets luxere versie. Verwacht in de basisversie ook niet meer dan het benodigde basiscomfort. Met diverse opties is de auto echter prima aan te kleden. Zo kan bijvoorbeeld airconditioning ook gewoon worden geleverd op de kleine Japanner.

Interieur: Volwassen kleintje

De tijd dat auto’s uit het A-segment beschikten over een interieur dat louter bestond uit kaal blik en hard plastic is definitief voorbij. De Suzuki Alto heeft een behoorlijk volwassen uitstraling. Het dashboard is eenvoudig maar helder van opzet. Het ontbreken van overdreven speelse vormen ontpopt zich tot een sterk punt in deze Suzuki Alto test. Het volwassen dashboard versterkt de indruk van volwaardige auto voor alledaags gebruik.

Concurrentie: Toegenomen concurrentie

Jaren geleden had de koper in het A-segment een moeilijke keus te maken: wordt het een Daihatsu Cuore of een Suzuki Alto? Inmiddels is het A-segment behoorlijk gegroeid en krijgt de Alto te maken met onder andere de Hyundai i10, Kia Picanto en Toyota Aygo. Ook de Suzuki Alto prijs is niet meer bijzonder te noemen: veel andere fabrikanten bieden gelijk geprijsde en vergelijkbare modellen.

Conclusie: Ervaring telt

Dit model loopt al heel erg lang mee en de Suzuki Alto test maakt ons één ding duidelijk: ervaring telt. Het is niet de hipste auto maar wel een hele betrouwbare waaraan je merkt dat Suzuki als geenander weet hoe kleine auto’s gebouwd dienen te worden. Wie op zoek is naar een degelijke auto die goedkoop is in zowel aanschafprijs als gebruik, heeft aan deze een goede.

Lees ook:
Goedkoopste Suzuki Alto

Video Suzuki Alto test