Suzuki Celerio 1.0 Economy

Suzuki Celerio 1.0 prijs:

 • Nr.
  Uitvoeringen
  Prijzen
 • 1
  Suzuki Celerio 1.0 Economy
  10.999 ,-
 • 2
  Suzuki Celerio 1.0 Comfort
  12.144 ,-
 • 3
  Suzuki Celerio 1.0 Exclusive
  13.144 ,-

De Suzuki Celerio 1.0 is nieuw leverbaar in drie uitvoeringen te weten de Economy, Comfort en Exclusive.

Suzuki Celerio verbruik:

 • Nr.
  Motor uitvoering
  Fabrieks verbruik
  Praktijk verbruik
 • 1
  Suzuki Celerio 1.0 50
  KW/68 PK
  handgeschakeld
  4, 3 l./100 km
  5,4 l/100 km
 • 2
  Suzuki Celerio 1.0 50
  KW/68 PK Comfort
  handgeschakeld
  4, 3 l./100 km
  5,4 l/100 km
 • 3
  Suzuki Celerio 1.0 50
  KW/68 PK Exclusive
  handgeschakeld
  4, 3 l./100 km
  5,4 l/100 km

Alle drie de modellen uit de Suzuki Celerio 1.0 reeks zijn zuinig in verbruik. Dat maakt deze kleine 5-deurs auto voordelig en praktisch.

Prestaties: sportief en krachtig genoeg

De Suzuki Celerio 1.0 Economy is in het bezit van een vrij krachtige 1.0 liter benzinemotor met driecilinder. Zonder dat je veel hinder ondervindt van geluidsoverlast kom je redelijk snel van je plaats met deze kleine stadsauto. De Suzuki Celerio geeft je daarbij een sportief gevoel waarbij je aangenaam verrast kunt worden door de kracht van deze Economy uitvoering.

Comfort: soepel en ruim genoeg voor kleinere afstanden

Het rijcomfort van de Suzuki Celerio 1.0 Economy is vooral soepel te noemen op rechte stukken. Maar, ook drempels en kleine hobbels laten zien dat de vering van de stadsauto prima in orde is. Als je met een pittige snelheid een scherpe bocht wil nemen kan de Celerio de neiging hebben om licht over te hellen. Ook het koppelingspedaal en de schakelbak zijn comfortabel om te bedienen. Deze vijfdeursauto heeft een bestuurdersstoel welke in hoogte te verstellen is, evenals het stuur van de Suzuki Celerio. Enige minpuntje is dan dat het middenconsole in de weg kan zitten als je lange benen hebt. Als zuinige stadsauto hoeft dat tijdens kleinere afstanden geen probleem te zijn. Achterin biedt de Celerio Economy wel veel ruimte. Hoofd en beenruimte zijn voldoende en ook de achterbak is met een inhoud van 274 liter groot te noemen.

Interieur: vernieuwend maar wel even wennen

Vooral het dashboard van de Suzuki Celerio 1.0 Economy is even wennen. Functies hebben een nieuwe plaats gekregen en zitten wat ons betreft niet altijd op een voor de hand liggende plaats. Zo vind je de kilometerteller in de rechteronderhoek in plaats van middenin. Deze teller deelt zijn ruimte tevens met de verbruiksmeter wat vernieuwend is, maar je wel even aan moet wennen. Dat geldt ook voor het innovatieve start-stop systeem in de Celerio Economy.

De achterbank kan ingeklapt worden in twee delen. Je kunt direct beschikken over veel bagageruimte maar hebt wel te maken met een ongelijke vloer. Verder kunnen zowel de voor als achterramen in zijn geheel naar beneden. De Suzuki Celerio 1.0 Economy heeft geen sleepoog aan de voorzijde. Dat is vrij opmerkelijk. Aan de achterzijde bevindt zich wel een bevestiging maar deze is vooral bedoeld om de auto mee vast te zetten tijdens transport.

Concurrentie: behoorlijk wat concurrentie in deze prijsklasse

De Suzuki Celerio 1.0 Economy heeft een aantal concurrenten. De voornaamste in deze prijsklasse en prestatievermogen zijn onder andere de Toyota Aygo, Peugeot 108 en de Hyundai i10.

Suzuki verzekeren

De goedkoopste autoverzekering voor de Suzuki Celerio 1.0 Economy is afkomstig van FBTO. Daarbij gaan we uit van een WA-dekking. Hiervoor betaal je een gemiddelde premie van € 32,11 per maand. Het meest gekozen is de verzekering van Ohra. Inshared biedt de meest complete autoverzekering voor de Suzuki 1.0 Economy.

Conclusie: zuinige en ruime auto met sportief tintje

De Suzuki Celerio 1.0 Economy is een zuinige auto welke ook tegemoet komt in sportieve prestaties. Daarnaast is het interieur verrassend ruim voor een vijfdeurs stadsauto in deze prijsklasse.