Toyota Aygo test

Concurrenten

KLEIN MAAR FIJN: DE TOYOTA AYGO TEST

Toyota Aygo prijs :

 • Nr.
  Uitvoeringen
  Prijzen
 • 1
  Aygo Access
  Vanaf €8.490 ,-
 • 2
  Aygo Comfort
  Vanaf €10.050 ,-
 • 3
  Aygo Comfort Orange
  Vanaf €10.455 ,-
 • 4
  Aygo Aspiration
  Vanaf €10.595 ,-
 • 5
  Aygo Dynamic Orange
  Vanaf €11.615 ,-

Er bevindt zich een behoorlijk gat in de Toyota Aygo prijs tussen de instapper Access en de daaropvolgende modellen. Het Japanse merk kiest bewust voor een eenvoudige, goedkope instapper.

Toyota Aygo verbruik :

 • Nr.
  Motor uitvoering
  Fabrieks verbruik
  Praktijk verbruik
 • 1
  1.0 VVT-i
  4,3 l/100 km
  5,0 l/100 km

De kleine Aygo wordt geleverd met slechts één motor: een zuinige driecilinder. Een automaat is leverbaar, maar daardoor stijgt het Toyota Aygo verbruik wel.

Prestaties: Redelijk vlot

Met een vermogen van 68 pk lijkt het op voorhand nogal behelpen. Toch heeft de Toyota Aygo test uitgewezen dat hij prima mee kan komen in het verkeer. Het driepittertje roffelt er lustig op los maar versnelt ook naar behoren. De Toyota Aygo heeft een levendig karakter en ondanks het ontbreken van de nodige pk’s, zal men niet snel tekort komen.

Comfort: Beetje stuiterig

De kleine A-segment Aygo rijdt best aardig. Bij aanvang van onze Toyota Aygo test hadden wij verwacht dat de auto nogal licht zo sturen maar dat viel in de praktijk hartstikke mee. Hij stuurt aangenaam zwaar en de bediening van de pedalen en de versnellingspak gaat met voldoende weerstand. Wel is de auto een beetje stuiterig op slecht wegdek.

Interieur: Tand des tijds begint te knagen

Het interieur van de Toyota Aygo kan simpelweg niet op tegen dat van de concurrentie. Zeker gezien de Toyota Aygo prijs, die niet verschilt van de concurrentie, mag men meer verwachten. De ergonomie is prima in orde maar de vormgeving is achterhaald en de gebruikte materialen zijn ook niet meer volgens de huidige standaard. De tand des tijds begint overduidelijk te knagen.

Concurrentie: Geen koopje mee

De Toyota Aygo heeft weliswaar een prijs die ver onder de 10 mille begint, wie meer luxe wenst, geeft al snel ruim meer dan € 10.000 uit. Dat doet de concurrentie beter. Daarom krijgt de Aygo het zwaar te verduren van modellen als de Volkswagen Up! en Kia Picanto.

Conclusie: Wel goed, niet meer toonaangevend

De Toyota Aygo test heeft ons niet volledig overtuigd. Hij is wel goed maar niet langer toonaangevend. Daarvoor is de auto simpelweg te oud geworden. De aflossing door een nieuw model kan wat ons betreft snel komen. Desondanks beschikt de Aygo over de kenmerkende Toyota kwaliteit. De auto voldoet aan de eisen die gelden: hij is betrouwbaar en voordelig in gebruik.

Video Toyota Aygo test