Zuinige Daihatsu

DAIHATSU CUORE ZUINIGSTE DAIHATSU

De zuinige Daihatsu Cuore is een begrip in autoland. Vanaf maar liefst 1980 is de kleine Japanner actief, wat hem samen met de Suzuki Alto tot één van de eerste populaire A-segment modellen maakt. Daarom mag deze belastingvrije Daihatsu met recht één van de boegbeelden van de compacte auto’s worden genoemd. In al die jaren is het concept nauwelijks veranderd: eenvoudige techniek, betrouwbaarheid, kleine, efficiënte motoren en een hoekige basisvorm om zo veel mogelijk ruimte te kunnen bieden.

KLEINE CUORE HEEFT LAST VAN CONCURRENTEN

Toch heeft zelfs de zuinigste Daihatsu Cuore het moeilijk. Waar het model ooit bijna alleenheerser was op de markt, heeft de belastingvrije Daihatsu de afgelopen jaren te kampen gehad met een overvloed aan concurrentie waardoor het marktaandeel van het model behoorlijk is gedaald. Desalniettemin heeft de auto nog een aantal punten die in zijn voordeel spreken. Zo heeft de wagen een uitstekende reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en is hij met een prijs van ruim beneden de 10 mille voordelig in aanschaf. De zuinigste Daihatsu Cuore noteert een gemiddeld verbruik van 1 op 22,7 volgens fabrieksopgave. Anders dan bij veel andere modellen en fabrikanten, blijkt de fabrieksopgave betrouwbaar: tests wijzen uit dat een praktijkverbruik van 1:20 haalbaar is. Ondanks dat de zuinigste Daihatsu op papier in dit opzicht wat achterblijft bij de concurrentie, weet hij vele rivalen in de praktijk te verslaan.

Omdat de zuinige Daihatsu al wat jaartjes meeloopt, is zijn uitrusting her en der wat achterhaald. Zo beschikken niet alle uitvoeringen over zij-airbags of stuurbekrachtiging. De kleine Japanse hatchback mikt dan ook op de automobilist die een eenvoudige, efficiënte auto zoekt zonder al te veel poespas. Dankzij zijn vijf portieren en neerklapbare achterbak is de belastingvrije Daihatsu redelijk veelzijdig en geschikt voor dagelijks gebruik inclusief het vervoeren van kinderen.

Foto en video gallerij zuinige Daihatsu Cuore: