Zuinige Fiat

FIAT 500 EEN BELASTINGVRIJE ZUINIGE AUTO

Deze zuinige Fiat maakte enkele jaren geleden zijn return op de markt. Het Italiaanse merk koos voor een retrolook en dat bleek een goede keuze. De auto werd direct een hit en populair onder zowel liefhebbers van de originele 500 als onder een nieuw, jong publiek. De auto is compact en het merk legt nadruk op de efficiëntie met een reeks aan moderne, schone motoren. Doordat het model kan worden voorzien van schone motoren, is er een belastingvrije Fiat 500 leverbaar.

DE ZUINIGSTE FIAT HEEFT TOCH VEEL VERMOGEN

De zuinigste Fiat 500 is de revolutionaire Twin Air. Zijn vermogen van 65-85 pk levert hij dankzij een slechts 964cc grote tweecilinder benzinemotor die is voorzien van een turbo. Daardoor moet deze belastingvrije Fiat een gemiddeld verbruik kunnen halen van 1 op 24,4. Zijn gemiddelde verbruik en lage uitstoot van 96 gram CO2 per kilometer zorgen ervoor dat voor dit model geen wegenbelasting hoeft te worden betaald. Maar het aanbod aan motoren het populaire model is groot en dus is dit niet de enige belastingvrije Fiat. Ondanks dat dit de zuinigste Fiat 500 is, kan het verbruik in de praktijk wat tegenvallen. Zo bleek in sommige tests het praktijkverbruik uit te komen op 1 op 15,4, wat natuurlijk ver achterblijft bij de fabrieksopgave. De zuinige Fiat moet dan ook efficiënt worden gereden. Wie gedoseerd gas geeft en goed anticipeert, moet met de auto een gunstig verbruik kunnen halen.

De zuinigste Fiat 500 staat in de prijslijst voor € 13.795. De standaarduitrusting omvat onder andere ABS, meerdere airbags, centrale deurvergrendeling, elektrische ramen, stuurbekrachtiging, elektrische spiegels en een audio-installatie. Deze zuinige Fiat heeft niet alleen goede reputatie op het gebied van verbruik en milieu maar ook als het aankomt op rijeigenschappen. Zijn lage kosten, hippe voorkomen, complete uitrusting en speelse karakter maken hem tot een van de populairste modellen in zijn segment.

Foto en video gallerij belastingvrije Fiat 500: