Zuinige Honda

HONDA INSIGHT ZUINIGE BENZINEAUTO

Deze zuinige Honda geniet in ons land niet zo veel bekendheid. Op zich is dat vreemd: de auto is al vanaf 2009 op de markt. Zijn grote concurrent Toyota Prius is wél zeer bekend en ook andere hybride modellen van het merk doen het goed. Deze Insight is in de praktijk wellicht wel de zuinigste Honda. Hij heeft een flink formaat maar is desondanks uitgerust met een bescheiden 1.3 liter benzinemotor die is gekoppeld aan een benzinemotor. De twee motoren zorgen samen voor een topsnelheid van 182 km/u en een sprint van 0-100 km/u in 12,4 seconden waarmee de belastingvrije Honda prima mee kan komen in het verkeer. Met zijn vier portieren en bagageruimte van 339 liter is dit een prima gezinsauto die de concurrentie aankan met andere modellen uit het C-segment. Kopers die een Civic qua vormgeving iets te vooruitstrevend vinden, kunnen wellicht terecht bij de iets meer ingetogen, zuinige Honda Insight.

DE ZUINIGE HONDA INSIGHT IS ZEER COMPLEET

Wat niet veel mensen weten, is dat deze zuinige Honda naast uiterst moderne techniek ook een ruime standaarduitrusting biedt. Zelfs in zijn eenvoudigste vorm beschikt de belastingvrije Honda over ABS, stabiliteitscontrole, airbags rondom, automatische airconditioning, elektrische ramen, een verstelbaar stuur, een boordcomputer, interval ruitenwissers, elektrische spiegels en dagrijverlichting. De zuinigste Honda Insight is daarom een prima allrounder.

De zuinigste Honda Insight is standaard voorzien van een automaat en realiseert een gemiddeld verbruik van 1 op 22,7 bij een CO2-uitstoot van 96 gram per kilometer. Met een aanschafprijs van rond de 20 mille voor de eenvoudigste versie, is de belastingvrije Honda goed geprijsd. Het ontbreekt de auto een beetje aan bekendheid maar anders dan zijn grootste concurrent is deze auto voor de Japanse fabrikant ook geen volumemodel.

Foto en video gallerij zuinige Honda Insight: