Zuinige Kia

KIA PICANTO STEEDS ZUINIGER

Eén van de modellen die het Zuid-Koreaanse merk populair heeft gemaakt, is de zuinige Kia Picanto. Het model loopt sinds 2004 mee maar is met iedere versie moderner en vooral volwassener geworden. De auto is leverbaar met compacte 1.0 en 1.2 liter motoren met prijzen die ruim onder de 10 mille beginnen. De auto is zowel met drie deuren als met vijf deuren leverbaar en biedt daarom naast voordelige gebruikskosten ook praktisch nut.

DE ZUINIGSTE KIA VOORDELIG IN GEBRUIK

Dankzij de kleine motoren en moderne techniek, levert het merk ook een belastingvrije Kia Picanto. Met een CO-2 uitstoot van 99 gram per kilometer en een gemiddeld verbruik van 1 op 24,4 is de zuinigste Kia zeer voordelig in gebruik. Ondanks zijn compacte motor en bescheiden vermogen van 51 kW/69 pk, kan de zuinige Kia prima meekomen in het dagelijkse verkeer. Zoals wel vaker het geval is bij kleine auto’s, komt het lage verbruik echter niet vanzelf. Wie deze belastingvrije Kia normaal rijdt, al de fabrieksopgave niet halen en moet zelfs rekening houden met een praktijkverbruik van rond de 1:15,2. Wie echter een beetje zijn best doet, moet met de zuinigste Kia goed kunnen scoren.

Waar eerdere generaties van het model nogal recht-toe-recht-aan waren, zien de nieuwere modellen van deze zuinige Kia er een stuk dynamischer uit. De vormgeving van het kleine model is in lijn met die van de grotere auto’s van het Koreaanse merk, waardoor de auto herkenbaar is en een sterke merkidentiteit uitstraalt. Dit heeft het merk zeker geholpen met de verkoop van deze zuinigste Kia. Ook in het A-segment is uitstraling tegenwoordig zeer belangrijk. Bovendien is de concurrentie hevig. Maar met zijn voordelige prijs, lage kosten, uitrusting met onder andere ABS, centrale vergrendeling, stuurbekrachtiging en boordcomputer én zijn gelikte uiterlijk, neemt de belastingvrije Kia Picanto een goede positie in de markt in.

en video gallerij belastingvrije kia picanto: