Zuinige Lancia

LANCIA YPSILON EEN VOLWAARDIGE AUTO

De zuinige Lancia Ypsilon, die is voorzien van een 900cc tweecilinder benzinemotor, neemt binnen het A-segment een aparte plaats in. Natuurlijk komen veel aspecten van de auto overeen met zijn concurrenten. Echter, als één van de weinige kleine auto’s is deze belastingvrije Lancia vooral op comfort en luxe gericht. Kleine auto’s hebben de naam eenvoudig en soms zelfs wat kaal te zijn. Dat gaat in dit geval echter niet op. Met een standaarduitrusting die onder andere bestaat uit airbags rondom, een automatisch start/stopsysteem, een in hoogte verstelbare stoel, een boordcomputer, ruitenwissers met interval, getint glas, elektrische spiegels en dagrijverlichting, komt de zuinigste Lancia net iets beter voor de dag dan veel van zijn concurrenten. De prijs is er dan ook naar: voor deze zuinige Lancia moet iets dieper in de buidel worden getast dan voor vergelijkbare modellen.

HET VERBRUIK IN DE PRAKTIJK OOK ZUINIG

Naast de hypermoderne tweecilinder TwinAir motor, wordt de auto ook nog geleverd met een zwaardere 1.2 liter viercilinder. Veel kopers willen echter een belastingvrije Lancia en komen zo automatisch bij de TwinAir uit. Deze doet in niets onder voor de 1.2: de tweecilinder maakt van de zuinigste Lancia naar verhouding best een rappe wagen met een sprint van 0-100 km/u in 11,9 seconden. Het gemiddelde verbruik bedraagt 1 op 23,8, maar dat is slechts een fabrieksopgave. Maar mede dankzij het automatische start/stopsysteem moet de verbruiksopgave van de belastingvrije Lancia in de praktijk te benaderen zijn.

Kopers van deze zuinigste Lancia willen niet alleen een zuinige Lancia, maar ook een model met stijl. Naast zijn efficiëntie zijn stijl en afwerking de kenmerken van dit model. Kopers kunnen rekenen op een moderne, Italiaans elegante wagen met meer luxe, comfort en een hoogwaardigere afwerking dan dat men in dit segment gewend is.

Foto en video gallerij belastingvrije Fiat 500: