Belastingvrije Toyota

DE PRIUS ZUINIG EN BELASTINGVRIJ

Een zeer zuinige Toyota is de Prius. Dit is zonder twijfel het bekendste hybridemodel op de markt. De Japanse hatchback was vanaf zijn introductie direct een succes. Wat begon als een nieuw concept, is een decennium later uitgegroeid tot een volumemodel. Deze belastingvrije Toyota is inmiddels een bekende verschijning op de weg. Het uiterlijk van de eerdere generaties was controversieel maar door de jaren heen heeft het merk de auto bijgeschaafd. Ook dit heeft bijgedragen aan de grote populariteit van deze zuinige Toyota.

DE ZUINIGSTE TOYOTA IN DE PRAKTIJK

>
Dankzij zijn hybridetechniek is de Prius de zuinigste Toyota. Ondanks dat de auto is voorzien van een 1.8 liter benzinemotor, realiseert hij toch een laag verbruik. Dit komt omdat de auto dankzij een elektromotor ook gedurende korte periodes geheel elektrisch kan rijden. Zo is het mogelijk om in druk stadsverkeer op de elektromotor te rijden waardoor de benzinemotor in deze belastingvrije Toyota niet gebruikt hoeft te worden. Dit zorgt voor een daling van het gemiddelde verbruik en de uitstoot. De elektromotor van de zuinigste Toyota krijgt op zijn beurt ook steun van de verbrandingsmotor. Wanneer de verbrandingsmotor is ingeschakeld, zorgt deze niet alleen voor de aandrijving maar ook voor het opladen van de elektromotor. Op die manier behoudt deze zuinige Toyota vrijwel altijd een volle accu. De zuinigste Toyota moet in theorie een gemiddeld verbruik van 1:25,6 kunnen halen. In de praktijk zal het verbruik rond de 1:20 uitkomen, wat nog steeds een nette score is voor een auto van dit formaat. Alle maatregelen, zoals de hybride aandrijflijn, het automatische start/stopsysteem en terugwinning van de remenergie zorgen voor een belastingvrije Toyota. Dit maakt het model zowel voor de particuliere rijder als de zakelijke rijder interessant.

De prius is ook in 2013 wegenbelastingvrij

Ondanks zijn groene karakter is de belastingvrije Toyota Prius prima uitgerust. De basisversie van de zuinige Toyota is voorzien van onder andere tractiecontrole, stabiliteitscontrole, automatische airconditioning, Bluetooth en lichtmetalen velgen. De zuinigste Toyota Prius is de Plug-in hybrid die kan worden opgeladen aan het stopcontact.

Foto en video gallerie van de zuinige Prius.