Opel Ampera

WAT KOST RIJDEN MET EEN OPEL AMPERA?

Scheelt het nou echt geld om elektrisch te rijden?
Met de hoge benzine prijzen gaan mensen op zoek naar alternatieven.
De zuinigste auto is op het moment de Opel Ampera die rijd naar verluid 1.6 liter per 100 kilometer. Natuurlijk verbuikt de auto minder benzine omdat er ook accu’s in de auto zitten die de electro motor aandrijven. Hiervoor hoeft geen brandstof gebruikt te worden, maar de accu’s zijn opgeladen met stroom uit het stopcontact thuis, die stroom kost wel geld.
>
Dus het is ingewikkelder om te berekenen wat het kost het om 100 km te rijden met een opel ampera.
De auto kan 80 km puur elektrisch rijden dus gaan we alleen berekenen wat het kost om 80kilometer te rijden en wat de kosten zijn per kilometer.
De accu’s hebben een capaciteit van 16 kwh, en zijn wanneer thuis gekoppeld aan het stopcontact in ongeveer 4 uur volledig opgeladen.
Een kwh (kilowattuur) kost in Nederland gemiddeld 21cent, de accu’s volledig opladen kost dus 16kwh x 0,21cent = €3,36
Voor €3,36 kan je dus 80 kilometer rijden. Wat kost dit per kilometer?
€3,36 : 80km = €0,042 per kilometer.

Puur elektrisch rijden met de opel ampera is dus 3 cent goedkoper dan de zuinigste hybride auto van het moment de Lexus CT200h die €0,072 kost per kilometer ( zie het overzicht van de zuinigste benzine auto’s )
De berekening van het verbruik van de Opel Ampera is gebaseerd op de gegevens die opel heeft gepubliceerd over de ampera.
Of de ampera werkelijk 80 kilometer puur op de accu’s kan rijden is de vraag.
Bij deze berekening is er geen rekening gehouden dat er energie verloren gaat bij het opladen van de accu’s dus mogenlijk zijn de kosten per kilometer iets hoger.
Ampera rijders kunnen onderaan deze pagina hun gebruikers ervaring delen.

Foto en video gallerie opel ampera de zuinigste auto