Zuinigste Honda

HONDA JAZZ ZUINIGSTE HONDA

De laatste jaren wint dit model aan populariteit. Dit heeft een duidelijke reden. De auto stond altijd al te boek als betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig maar zijn forse prijs schrikt mensen vaak af. Echter, nu er ook een belastingvrije Honda Jazz is, heeft zijn populariteit een vlucht genomen. De zuinigste Honda Jazz is de 1.4 hybrid. Dit is dan ook meteen de duurste uitvoering. Tevens is deze zuinige Honda de enige binnen deze modelreeks die mag rekenen op energielabel A.

DE HONDA JAZZ EEN VLOTTE AUTO

Dankzij een CO2-uitstoot van 104 gram per kilometer en een gemiddeld verbruik van 1 op 22,1 volgens de fabrieksopgave is de Jazz in deze hoedanigheid een belastingvrije Honda. Het praktijkverbruik van de zuinigste Honda wijkt met 1 op 18,2 iets af van de fabrieksopgave maar blijft een redelijk nette score. Zeker wanneer men bedenkt dat de zuinige Honda ook relatief vlotte prestaties kan leveren. Hij behaalt een topsnelheid van 175 km/u en sprint in 12,1 seconden van 0-100 km. Deze zuinige Honda wordt standaard geleverd met een automaat. Maar dat is niet het enige: met een vanafprijs van de hybrideversie van meer dan 20 mille, is de zuinigste Honda aanzienlijk prijziger dan de meeste concurrenten. Hij stelt hier echter wel wat tegenover. Naast de standaard automaat beschikt de belastingvrije Honda altijd over onder andere uitgebreide rijhulpsystemen, elektrische ramen rondom, automatische airconditioning, een automatisch start/stopsysteem, lichtmetalen velgen, meegespoten bumpers en mistlampen voor. Duurdere versies van de zuinige Honda beschikken over nog meer luxe.

Vanwege zijn prijs neemt de belastingvrije Honda een aparte positie in binnen zijn segment. Hij is niet de goedkoopste en ook niet de zuinigste Honda. Toch biedt hij relatief lage gebruikskosten, moderne techniek, een hoge mate van comfort en een verfijnde afwerking. Daarom trekt deze zuinige Honda een specifiek koperspubliek.

Foto en video gallerij zuinigste Honda Jazz: