Zuinigste Hyundai

DE I10 DE ZUINIGSTE HYUNDAI

Waar grotere modellen dikwijls hybridetechniek nodig hebben om tot een laag verbruik te kunnen komen, is de kleine Hyundai i10 van zichzelf al bijzonder zuinig. Deze zuinige Hyundai is namelijk een kleine, lichte auto uit het A-segment die is voorzien van een compacte, efficiente benzinemotor. De i10 is dan ook de zuinigste Hyundai. Wie echter een belastingvrije Hyundai wenst, komt terecht bij de i10 met 1.0 liter driecilinder benzinemotor. Het merk levert ook een 1.1 liter of 1.2 liter benzinemotor maar deze versies gaan minder spaarzaam met de brandstof om, hoewel ook zij nog behoorlijk zuinig zijn.

LAGE CO2 UITSTOOT BIJ DE ZUINIGSTE HYUNDAI I10

De CO2-uitstoot van de zuinigste Hyundai ligt onder de 100 gram per kilometer. Economisch rijden met de kleine Zuid-Koreaan zou dan ook eenvoudig moeten zijn. Volgens de fabriek neemt de zuinige Hyundai genoegen met een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 21,7. In de praktijk blijken deze waarden voor de belastingvrije Hyundai niet altijd even eenvoudig haalbaar. Een praktijkverbruik van 1 op 15,6 is realistisch. Dit is een voortvloeisel uit het feit dat de 1,0 liter motor van de zuinige Hyundai i10 behoorlijk hard moet werken om vaart te maken. Hij levert namelijk 51 kW/69 pk en 95 Nm. Hoewel dit genoeg is om in het dagelijkse verkeer mee te kunnen komen, zal de bestuurder soms flink het gas van de zuinigste Hyundai i10 moeten intrappen, hetgeen natuurlijk zorgt voor een hoger verbruik.

Wie kiest voor de i10 heeft niet alleen een belastingvrije Hyundai, maar tevens een auto die helemaal in de geest van tegenwoordig past. Niet voor niets zijn auto’s uit het A-segment zo populair: de i10 heeft een lage aanschafprijs, is voordelig in het gebruik en kan worden geleverd met alle belangrijke opties en accessoires. Een kleine auto als de i10 is al lang geen kale auto meer.

Foto en video gallerij zuinigste Hyundai: